2013. május 26., vasárnap

L-Zs-ig

Láva - ez a kifejezés biztosan nem véletlen jut a rendezvény kapcsán az eszembe. Talán a belső tűz szinonimája, ami bennem égett, a jó értelemben vett feszültség. Értitek miről beszélek?

Múzsák - félistennők? Ohhh dehogy. Szakácsistennők? Még ez is erős kifejezés. Két vegán elkötelezett, akiknek útja nem azonos, de az egészséges ételek mentén visz és most találkoztak egymástól tanulni, inspirálódni, jókat főzni.

Nevetés - a legnagyobbat az váltotta ki belőlem, amikor a Kisalföldes újságcikk kapcsán érkezett egy hozzászólás, úgy tűnt komolyan gondolta az illető : "- Volt e rajtunk szakácssapka?" Persze az egyéb szabály rendszereknek való megfelelést is firtatta az "építő" jellegű kritika. Azt, hogy az ételmelegítőt idő-és helyhiány miatt nem használtuk és hogy sok vendég csak kérésre kapott szalvétát, ez számomra a konyhában eluralkodó káoszból kifolyólag elfogadható és jogos észrevétel, de hogy sapka nélkül is volt bátorságunk főzni másokra, háááát valaki fordítva ül a lovon, de szívesen bevállalom, hogy az én vagyok;-)

Nyers - amikor legközelebb kinyit a Zöld Múzsák kertje, hívószava a nyers vegán koszt lesz. Főzni jó, de nem főzni talán mégjobb! Most így gondolom, de a változtatás jogát fenntartom;-)

Oliva - sok fogyott.

Óra - valahová egész délután sietett, pedig mi marasztaltuk egy tál ételre, de hiába.

Öntet - a nyers eperszósznál nincs finomabb.

Őrült - volt aki a szemembe merte mondani, volt akinek csak az arcáról olvastam. A vélemény szabad.

Pohár & Tányér - ebből volt a legkevesebb.

Quiche - ebben a szóban a jelen és a jövő összeér, mert nem volt omlós tészta a menübe, helyette kenyér chipszet és a szerencsésebbek grissinit ropogtathattak. Az augusztusi kihívásnak azonban lehet egy izgalmas újítása, ha a quiche-nek a tésztáját sütjük csak meg, mint kvázi ehető tányér, és ebben tálalunk izgalmas nyers töltelékeket. Hm? Nem hangzik rosszul így elsőre.

Ropog - mindegy mit eszek, csak ropogjon. Erre a nagy igazságra jutottam. 

Sparhelt - mint egy sztárt, úgy csodálták a konyhába is bekukkantó vendégeink. 

Szalvéta - szerintem a férjem egész életében ezt a momentumot fogja emlegetni:-))) A megnyugtatásomra megnéztük a többi helyszín képeit, és pohár/tányér mindenhol van az asztalokon, de szalvéta alig, akarom mondani sehol. Bátorkodtam kijelenteni, az RD a jó bulin kívül nem csak nagyobb szabályrendszereknek mutat fricskát, hanem alapvető étkezési illemek is felülírhatók vele. A szalvéta hiányos állapot pedig kreatív újraértelmezésre vár. Valakinek egy jó kis ötlete? Ruhaszalvéta?

Tyű - város és falu határán lakunk, így az arra járók ajkát sűrűn hagyta el ez a szó. A következő napokban  sokan lekiabáltak az utcán: "- Mi volt nálatok a hétvégén, lakodalom?"

Udvar - ?

Újság - belefértünk a hír kategóriába és ez jó ( köszönjük), de nem cél.

Üveg - lényegesen egyszerűbb lett volna a helyzet, ha papír tányérral és pohárral dolgozunk, de ez az opció a leghátsó gondolataimban sem fordult elő, bár visszatérve a szalvétára, van itt egy kis ellentmondás.

Űz - talán a tudatalattiból jött ide ez a szó, ki tudja?

Vegán - mindenki ezt kérdezi, akkor én most az vagyok vagy sem?! Fontos ez? 

Zöld - még a kocsinkat is zöldre cseréltük, ez egy zöld korszak az életemben;-)

Zsongás - a fejemben lévő, egy hét elteltével lecsillapodott.

...és nem került bele az ABC-be az Ajándék szó, amivel elhalmoztak a vendégeim. A legkedvesebbet mutatom, amit egy kis/nagylánytól kaptam. 





Nincsenek megjegyzések: