2012. január 15., vasárnap

Téltemetés, tavaszvárás




Téltemetés, tavaszvárás... azaz hogyan kössük át magunkat a télből a tavaszba?! Egy JÁTÉK, amiben a kötőtűk csattogásával űzzük el a telet és a zajkeltésben az alapfokon kötni tudók is résztvehetnek. Nézz körül a fonalkészletedben, megkötheted egy azon fonalból, két fonal kombinációjával vagy sok-sok maradék váltakoztatásával.  A színén sima, visszáján fordított egyszerű alapmintával dolgozz. Mitől nem lesz mégsem egyhangú a kötésed? Váltakoztass egy vastag és egy vékony tűt, ettől a kötésed szűkülni és tágulni fog, aminek  a végeredményeként egy hullámos kígyó formájú sálat kapsz. ITT láthatod az inspirációs kígyómat.

A JÁTÉK LÉNYEGE:

Két kategóriában indulhatsz.

A kezdő kategória "CSŐKÍGYÓ" nevet kapta:

- készíts  egy  egyszínű/színes, szolíd/bolondos, visszafogott/vakmerő, rövid/hosszú  CSŐSÁLAT a meglévő   fonalaid felhasználásával
- a sál szélessége és hossza tetszőleges, vagy csak  fonalaid mennyisége szabhat neki határt:-)
- színén sima, visszáján fordított szemekkel dolgozz ( a csősálat nyitva készítjük el, majd ha készen van tetszőlegesen összedolgozzuk) 
- a csősál végét pom-pommal, rojtokkal, horgolt hurkokkal tetszőlegesen díszítheted

A haladó kategóriában lehetőséges nyílik a csősálhoz passzoló kesztyűt vagy sapkát készíteni, ezeket a szetteket  "KÍGYÓCSALÁD"..... jeligére várjuk

Külön kategória, azok számára, akik a legelőször beharangozott  norvég specialitást  a BAKTUST választják 

A JÁTÉK MENETE:

- vidd hírét a csőkígyónak, azaz változtasd LÁNCKÍGYÓVÁ:-) Tedd közzé a játék bannerét a blogodban vagy a facebook oldaladon, hogy minél többen legyünk részese ennek a  téltemető rituálénak
- vedd elő a fonalaidat és szedd fel a kezdő 15-20 szemet a kötőtűdre, ezzel már  benne is vagy a játékban
köss minden nap néhány sort, így akaratod ellenére is átkötöd magad a télből a tavaszba, és egy kígyósál lesz az eredménye
- a blogodban vagy a facebook oldalon publikálhatod a kígyósálad alakulását, de ha nem engedsz a kulisszák mögé pillantani, a végeredményt mindenképpen mutasd meg!
- a kígyódat fényképezd le ( lehetőség szerint fehér háttér előtt ) és küldd el a 
colettecolor( kukac)gmail(pont)com címre. Kérlek a fotó mellett írd meg, hogy milyen néven  hivatkozhatok rád és add meg hozzá a hivatkozásod linkjét.

 A JÁTÉK HATÁRIDEJE:  2012. MÁRCIUS 1. ÉJFÉL, eddig beérkezett fotók kerülnek be a közös képtárunkba. Keressük majd a LEGHOSSZABB , a LEGSZÍNESEBB, a LEGEREDETIBB csőkígyók valamint szettek készítőit, baktusok megalkotóit,  de a közös játék élménye mindannyiunknak ajándék:-) Szakmai zsűri fogja a LEGeket kiválasztani, akiknek jutalma  egy-egy színes kreatív ajándékcsomag lesz.

A beérkező képekből összeállítunk egy VIRTUÁLIS CSŐKÍGYÓT, aminek a hosszára nagyon kiváncsi vagyok! Ugye Ti is! Vajon eléri majd a 100 métert?:-) Kívánok kreativitásban gazdag, alkotóerőben bővelkedő  kötős napokat... s meglátjátok a játék végére beköszönt a várva várt TAVASZ:-)



Színes ajándék ízelítő, de ne felejtsétek, a részvétel a fontos!

14 megjegyzés:

Lele írta...

A bannert kitettem.Most csak reménykedem,hogy a határídö leteltével kész is legyek.

Colette írta...

Örülök neked Lele, fogjál bele, legfeljebb lesz belőle babasál:-)

Colette írta...

Réka írja, hogy nem engedi a blogger a megjegyzést nálam, mi lehet az oka.
Már régebben is többen jelezték, hogy azért nem írnak, mert nem tudnak.
Rácáfolnátok:-)... ha tudtok!

Réka kommentje: "Kellenek ilyenkor ezek a lelkesítő szavak... és projektek, ahol nem kell megfelelni senkinek és semminek. Persze hogy jövök én is!:)"

Krizantám írta...

Természetesen jövök játszódva kötni! :-)))
És március elejére meglátjuk, hogy belefér-e a csőkígyó és baktus kategória is...
Mint tudod, lelkesedésben nincs hiány nálam...;-)

Barbi írta...

Jujj, nem merem elkiabálni, de talán benevezek!? :D Ábelnek égető szüksége van egy új szettre! :D Szurkolj Colette, hogy összejöjjön! :D

Szemkép írta...

Jövök én kötéssel, hirdetéssel és miegyebbel, csak előbb fel kell mászni a padlásra és összegereblyézni a a fonalakat. Hogy melyik kategóriába indulok az majd csak kötés közben fog kiderülni:)

Szilvi írta...

Minden szuper! Csősálat kötök csak azért nem szettet, mert a többi alkotóelem meghaladja a képességeimet. Egyenlőre úgy gondolom valami színeset szeretnék, aztán majd alakulhat menet közben. Köszi Colette, ez egy kis csavar a hétköznapok egyhangúságán!Felráz,felélénkít és ha ügyesek vagyunk lesz Nekünk valami igazán különleges, több szempontból is.

csevi írta...

Sikerült! Mármint kötés tanárt találni. Tulajdon anyám az aki nem köt de tud. És persze megmutatta. Úgy hogy indul a Csősál elég tarkának ígérkezik mert minden fonalamból csak egy 5 dkg van. Remélem tudok figyelni a határidőre.

Colette írta...

Hajrá lányok... hajrá csevi!!!

Főkolomp írta...

Én a baktus kategóriában jövök, előkotortam már hozzá a fonalat. Annak a felső hosszát fogod hozzászámítani???? Napok óta töröm egyébként a mintán a fejem, és most új lendületet adtál.
Nálam is panaszkodnak az olvasók, hogy nem tudnak kommentelni.

Hencsilli írta...

Én is jelentkezek, egyelőre a csősál kategóriában, ha lesz időm akkor egy sapit is kreálok hozzá! Maradék fonalam az van bőven - pályázok a legszínesebb kategória első helyére :)))

Hobbizom írta...

Jövök játszani! :)
Nagyon tetszik az ötlet!
Hogy melyik kategória? Még nem tudom.... Ez a jövő titka. :)

Holnap írta...

:) Kiblogoltam a játékot.
Ma kezdek bele a csősálba... majd meglátjuk, mi lesz belőle. :)

inga írta...

nem csőkígyó is játszik?
én ugyanis horgoltam :)